Mozilla si Firefox

Doua stiri legate de Firefox: prima e ca alaltaieri am facut browserul default de pe calculator Firefox 4 beta 7 si l-am customizat cat de cat (tot mai sunt in proces de instalat extensii la nevoie). Motivul? Chrome ii FUBAR la mine pe calculator, desi l-am reinstalat.

A doua stire e muuult mai cute: Mozilla a adoptat doua „Firefox-uri” adevarate. Firefox este numele chinezesc, 火狐, pentru ursuletii panda rosii.

Pe siteul FirefoxLive pot fi urmariti cei doi ursi panda rosii. Sunt 6 camere video puse in jurul camerei lor de la Knoxville Zoo, unde locuiesc sponsorizati de catre Mozilla. Pe langa cei doi pui de ursi adoptati, se pot urmari si parintii lor si o matusa de-a lor :))

Cei doi ursuleti inca nu au nume, iar Mozilla a cerut ajutorul comunitatii pentru a le gasi un nume potrivit. Daca mergeti pe siteul lor puteti propune nume.

De asemenea, daca destule persoane descarca Firefox 4, cei doi ursuleti vor primi o sala de sport decorata ca in jungla. That’s gonna be soooo cute :X:X

Anunțuri

11 gânduri despre „Mozilla si Firefox

  1. Eu nu stiu de ce, la mine pe calculator, dupa ce folosesc o vreme firefoxu, incepe sa mearga super incet. Apoi incep sa folosesc Chrome, care merge f bine, dar si el dupa o vreme iar merge incet. Moment in care intru in Firefox si vad ca iar merge foarte bine, si asa mai departe. Cand a aparut Firefox ala beta mi l-am pus si eram foarte multumit de cum merge. De cateva zile imi mergea foarte greu si iar am dat pe Chrome, care imi merge repede. Oare de ce dupa 2-3 saptamani fiecare browser parca se uzeaza iar dupa ce il folosesc pe celalalt 2-3 sapt isi revine? Nu prea observ nici o diferenta daca sterg cookiurile si tot istoricul…

    • Nu cookies si istoricul conteaza ci cacheul. Cacheul la majoritatea siteurilor are un termen de „valabilitate” de 1-2 zile, la putin cateva saptami. Banuiesc ca asta ii problema. Incearca sa limitezi marimea cacheului la vreo 50-100 mb (Chrome nu are limita la el din start).

    • Da, Chrome mi-a fost browserul default si folosit 98% din timp de cand au aparut extensii pentru el. Pornea repede pana nu l-am incarcat cu extensii, si pornea relativ repede dupa ce avea 30 de extensii :))
      Si are interfata minimala, care incepe sa apara si in FF 4

    • Asta ii un obicei prost de al meu, sa tot descarc chestii care pe moment mi se par interesante. Folderul „Downloads” are totdeauna 30 de elemente in el, desi saptamanal fac curatenie pe acolo – si intr-o saptamana uneori uit ce face o chestie pe care am descarcat-o :)). Sau alteori o instalez ca zic ca ce utila o sa imi fie. La sfarsit de luna cand dau cu Revo Uninstaller ma chinuiesc sa imi amintesc ce face programul respectiv :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s