Cel mai poluat oras din lume

Karabash

Karabash este un oras din Chelyabinsk, Rusia, cu aproximativ 15.700 de locuitori. A fost fondat in 1822 cand s-au descoperit zacaminte de aur in zona. In 1910 s-a deschis topitoria de cupru Karabashmed, care in cativa ani a ajuns sa produca o treime din tot cuprul din Rusia. Din pacate nimeni nu a auzit la aceasta topitorie de ecologie si de norme de protectie a mediului, asa ca s-a poluat in ultimul hal in jur. Au fost devarsate fara nicio prelucrare ramasitele toxice de plumb, sulf, cupru si arsenic, care apoi au poluat aerul, apa si pamantul din zona. Aerul, pe langa faptul ca este greu de respirat si ustura ochii, aduce ploi acide care au decimat padurile dense care au fost acolo.

In ultimii ani s-au facut mai multe inspectii ecologice si firma a fost obligata o data sa isi opreasca productia pentru o vreme, iar apoi a trebuit sa isi modernizeze facilitatile pentru a preveni poluarea. Dar efectele poluarii intensive timp de un secol nu dispar repede, si locuitorii din Karabash vor trebui sa sufere de o multime de boli datorate toxicitatii mediului: tumori, eczeme, pietre de rinichi, dementie, defecte de dezvoltare intrauterina, paralizare.

Uzina nici nu poate fi inchisa pentru ca atunci o cincime din populatia orasului isi pierde locul de munca, iar apoi tot orasul intra in criza.

Deobicei nu sunt foarte „green” si nu ma implic in actiuni de ecologizare, dar in acest caz am ramas socat de cat de nesimtiti si lacomi pot fi unii oameni.

Această prezentare necesită JavaScript.

Via: English Russia

Rian.ru

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s