The Expendables

The Expendables (2010 film)

Image via Wikipedia

This movie has so much testosteron it should just be called „Balls”. – Craig Ferguson.

‘nuff said. Ii aproape numa actiune, batai, impuscatori si explozii filmul, dar e film fain daca te astepti la doar asa ceva. E chiar film excelent. Are o doza enorma de umor, inclusiv referinte catre alte seriale (Arrested Development) sau la faptul ca Arnold Schwartzenegger este guvernator.

Numele personajelor principale nu le-am retinut deloc, asa ca ma voi referi la ei prin numele actorilor, care sunt cu totii destul de renumiti in roluri de actiune: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Randy Couture, Steve Austin, Terry Crews, Mickey Rourke, Eric Roberts, Gary Daniels, Bruce Willis és Arnold Schwarzenegger (ultimii doi au jucat doar cu un rol cameo, nici nu au fost platiti).

Actiunea este predictibila de la 5 minute dupa inceputul filmului. Ii o insula pe care ii un general rau, sponsorizat de un fost agent CIA, si trebuie omorat. Ii misiune imposibila, dar Stallone se indragosteste de fata generalului si se hotaraste sa mearga dupa ea. Si normal ca vor castiga dupa multe multe batai.

Jet Li se plange tot filmul ca vrea mai multi bani. Initial pentru ca vrea sa isi dea copilul la o scoala mai buna, desi nimeni nu stie ca ar avea familie, iar mai tarziu pentru ca el este mai mic si trebuie sa se plimbe mai mult ca sa tina pasul cu ceilalti. Dar apoi este intors acest argument impotriva lui cand el trebuie sa iasa pe capota unei masini „Because you’re smaller!”.

Jason Statham are probleme cu prietena sa si cu un tip cu care il inseala aceasta. El este expertul cu cutite al echipei si tot timpul cand este in barul lui Mickey Rourke se ia la intrecere cu acesta care stie arunca cutite mai bine.

Terry Crew are o prietena foarte sexy: ceva mitraliera/shotgun/RPG/booom mare. Care este extrem de efectiva. „Damn, that thing’s loud!”

Ce m-a deranjat un pic a fost faptul ca unele batai au fost in stil wrestling. Mai ales cele cu Steve Austin si Randy Couture (de la ei era de asteptat, ei avand un istoric cu wrestlingul), dar si Stallone a facut un elbow drop.

In acest film nu apare nici problema care apare in alte filme pur actiune, si anume scenele dintre batai. Aici nu se simte pe ele deloc ca nu au nici un rol, ci sunt un rol de comic, deoarece toti actorii se iau peste picior unii peste altii. De exemplu, cand pleaca Schwartzenegger: „What’s his **** problem? – He wants to be president.” Sau cand merg sa se intalneasca cu ajutorul lor de pe insula, Jason Statham se introduce pe el insusi ca „Buda” si pe Stallone ca „Pest”.

Se tin in forma foarte bine actorii, desi cel mai tanar dintre ei este Jason Statham cu 38 de ani. Stallone iar are peste 64, ceea ce se si vede pe el in unele scene in care trebuie sa fuga mult. But still, they deliver a damn fine action movie.

Expendables Count

Eu ii dau asa un 9 filmului, pentru ca ii ceea ce promis: action only. 10 nu merita un film care este numai actiune :))

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s