Cea mai plictisitoare zi ever

William Tunstall-Pedoe

Duminica, 11 aprilie 1954. In aceasta zi plictisitoare nu s-a nascut nimeni important, nu a murit nimeni faimos, nu s-a semnat niciun document important, nu s-a facut niciun tratat semnificativ, nu s-a intamplat nimica care sa afecteze intrega lume. In alta cuvinte, a fost o zi foarte plictisitoare.

Acest fapt interesant a fost determinat de un cercetator, William Tunstall-Pedoe, care a folosit motorul de cautare True Knowledge, infiintat de el. Acesta este un motor de cautare similar cu WolframAlpha, si cu ajutorul lui utilizatorii pot afla, printre altele, si  ce evenimente importante au avut loc intr-o anumita zi.

“For fun we wrote the program and set it going. When the results came back the winner (or perhaps loser) was April 11, 1954 – a Sunday in the 1950s. Nobody significant died that day, no major events apparently occurred and although a typical day in the 20th century has many notable people being born, for some reason that day had only one who might make that claim: Abdullah Atalar – a Turkish academic.”

WolframAlpha nu returneaza nici macar pe acel Abdullah Atalar, asa ca putem afirma ca nu este destul de important acel om pentru a face o zi interesanta din 11 aprilie 1954.

Desigur, ajungand pe paginile Internetului, aceasta zi plictisitoare brusc a devenit destul de interesanta. Hmmm, atunci a doua cea mai plictisitoare zi din lume ii cea mai plictisitoare, nu?

Sper din tot sufletul ca acest cercetator care aduce progrese nemaipomenite omenirii va primi premiul Nobel. Premiul IgNobel, desigur.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s