If I Could Invent Anything

Fusion in the sun

Cold fusion. Clar. That would be the best thing ever since sliced bread. Ar insemna rezolvarea tuturor problemelor energetice de pe lumea asta. Cum majoritatea conflictelor militare se duc pentru resurse energetice (petrol), aceste resurse ar putea fi utilizate in alte scopuri. Cu ajutorul fuziunii la rece ar deveni realizabila calatoriile interstelare destul de repede. Nu este la fel de eficienta ca si ciocnirile materie-antimaterie, dar este mult mai ieftina: are nevoie doar de hidrogen, care se gaseste in abundenta in Univers: 99% din materia obisnuita este Hidrogen.

Cu ajutorul energie obtinute din fuziunea la rece si incalzirea globala ar putea fi intoarsa. Multe din solutiile care sunt propuse in ziua de azi au necesitati energetice mari, deci nu sunt practice. Cum fuziunea la rece ne-ar oferi practic energie nelimitata, no more worries about that.

Daca totusi fuziunea la rece este imposibila din motive fizice, ma multumesc si cu inventarea fuziunii normale in laborator, astfel incat sa fie stabila pe termen lung (mai mult de milisecunde, cat dureaza acuma) si sa se automentina.

P.S. Intrebarea asta este datorita Plinky, de care as fi si uitat, daca acesta nu ar trimite mailuri regulat :))

Powered by Plinky

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s